Welkom op de website van Tino Vogelzang! Het schilderen is voor mij - als autodidakt - steeds meer een "way of life" geworden.

Schilderen betekent voor mij vrijheid. Vrijheid van denken, van creëren en van doen. Het maken van een schilderij is voor mij een echte reis door de vierde dimensie, waarbij gevoel, emotie en onbevangenheid centraal staan. Door het schilderen word ik gedwongen van een afstand naar een onderwerp te kijken. Daardoor ga ik op heel andere dingen letten. Kleuren en vormen blijken er dan ineens heel anders "uit te zien". Een wit strand is opeens niet alleen wit maar heeft ineens duizend facetten wit. Een blauwe lucht is ineens niet alleen blauw maar ook grijs, violet en wit. Door zó te kijken beleef je ineens de wereld om je heen alsof je voorheen de helft gewoon niet zag!

 

Het kijken naar kleur en hoe kleuren op elkaar inwerken is een fascinerend spel. Kleur maakt bij mij veel emotie los en dat is wat ik op het doek met acryl vast wil leggen. Ik hou van experimenten met kleur en materiaal. Vooral vrolijke kleuren maar ook aardetinten komen terug in mijn werken.

Ik hoop dat je geniet van de werken die hier staan!